Monday, July 27, 2015

Pescado En Ensalada Con Verduras-Fish In Salad And Vegetables



Spanish Transcription

El pescado después de ponerle sal y limón, Se pone a cocer en ague de sal con una hoja de laurel. Se saca, se escurre y se le quitan las espinas procurando que quede en pedazas grandes, es decir que no despedace mucho. Aparte se tendrán cocidas, y frias unas papas, ejotes, zanahoria y chícharos, se cortarán en pedazos chicos. Se juntan con el pescado, se le pone, aceite, vinagre, sal y pimienta. Se revuelve todo y se sirve adornando con lechuga, rabanitos, ruedas de jitomate, aceitunas y tiritas de •ahuacate. Debe prepararse como con una hora de anticipación más or menos para que tiene el sabor del aceite y vinagre.

English Translation

After putting salt and lime, put the fish to cook in salt water with a leaf of Bay laurel. Take it out of the water, drain it and take out the spines and bones trying to keep the pieces big. In other words, try not to tear it apart much. Separately, cook cold potatoes, green beans, carrot and peas, cut them in small pieces. Join the vegetables with the fish. Put oil vinegar, salt and pepper. Scramble everything together and serve adorning with lettuce, radishes, wheels of jitomate, olives, and strips of avocado. You should prepare this dish an our before, more or less, so that the fish gets the flavor of oil and vinegar.



• ‘Ahuacate’ is an alternative spelling for ‘avocado’. Other spelling include ‘aguacate’ and even ‘ahuécate.’

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