Tuesday, June 23, 2015

Sopa De Elote Con Leche-Corn On The Cob Soup With Milk


Spanish Transcription

Se toman elotes muy tiernos y se desgranan, se pone en la lumber una cazuela con poquito de manteca o mantequilla, según al gusto, se le pone una poquita de cebolla picada y antes que se dore, se le pone una poquito de harina sin dejar de menearla cuando se pone amarillita se le pone leche, meneandola bién para que no se vean bolitas, una poquita de agua pues como hierve mucho rato quedaría demasiado espesa; los elotes desgranados, sal, una ramita de perejil y un poquito de bicarbonato para que no se corte la leche. Cuando están ya cocidos los elotes se le pone tiritas de queso fresco y se saca enseguida para que solo quede el queso chicludito pero entero.

English Translation


Take tender corn on the cob and cut the kernels off the cob, put them on the fire in a stew pot with lard or butter according to your taste, put a little chopped onion and before you brown it, put a little flour without stopping your mixing, when it turns a little yellow put in some milk, mixing it well until you no longer see any balls of flour, add some water then boil for a long time so it will remain thick; put the corn, salt, a twig of parsley and a little bicarbonate so the milk does not sour. When it is done, put strips of fresh cheese and take out immediately so that the cheese does not become chewy or gummy.


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